U bent hier

Home

Dyslexie Test & Tips

Waar is de app voor?: 

Heeft je kind moeite met lezen of leren? Of heb je het vermoeden dat er sprake kan zijn van dyslexie? Met de app Dyslexie Test & Tips kun je een test maken om te zien wat de kans op dyslexie is bij je kind, of misschien wel bij jezelf. De app is gericht op mogelijk dyslecten, ouders daarvan en docenten. De app bestaat uit 5 onderdelen:

Herkenning

Vink aan wat je herkent in een ander en zie de kans (0, 1, 2 of 3 sterren) op dyslexie.

Dyslexie Test voor potentieel dyslecten, ouders en docenten

Er is een persoonlijke test, waarbij de vragen worden opgelezen. Daarnaast is er een test gericht op de ouders en docenten. Na het beantwoorden van 35 vragen (over jezelf of over kind/leerling) volgt een uitslag. Dit kan zijn 0, 1, 2, of 3 sterren. Bij 0 sterren is er zeer waarschijnlijk geen sprake van Dyslexie, bij 3 sterren is het heel goed mogelijk dat er sprake is van dyslexie. Voor iedere test moet een naam op worden gegeven. Hiermee wordt een profiel aangemaakt.

Gedrag

Na het maken van de test kun je het aangemaakte profiel vullen met gedragingen die je bij de betreffende persoon opmerkt. Als je alle type gedragingen hebt gevuld, is het profiel compleet.

Profielen

De profielen zijn opgeslagen bij Dyslexie Test > Opgeslagen profielen. Ieder profiel is te delen per mail of te printen via AirPrint.

Omgang en Tips

In de app zijn tips voor thuis, op school, op werk en omgangstips te vinden, zodat je meer inzicht krijgt in dyslecten en hoe je het best met ze kunt omgaan.

 
Geoptimaliseerd voor iPhone: 
Ja
Geoptimaliseerd voor iPad: 
Ja
App voor herkennen Dyslexie, hoofdmenu
App voor herkennen Dyslexie, Snelle herkenning
App voor herkennen Dyslexie, Vragen
App voor herkennen Dyslexie, Opgeslagen profielen
Categorie: 
Blok: Ad block end of article
Google AdSense autorelaxed