U bent hier

Home

Wat is een app?

Een app, of applicatie, is een stukje software voor je smartphone die gericht is op het uitvoeren van bepaalde taken. Een app kan je bijvoorbeeld helpen met het vinden van nieuwe gerechten, met het vinden van filmnamen of zelfs met het vinden van andere apps. Apps zijn dus een hele goedkope of soms zelfs gratis manier om de functionaliteit van je smartphone uit te breiden en maken het minder noodzakelijk om via een internet browser informatie te zoeken.  

Hoe kom ik aan apps?

Apps kunnen gedownload en geinstalleerd worden vanuit een App winkel. Ieder groot besturingsysteem heeft zijn eigen appwinkel:

Besturingsysteem App winkel naam
Apple IOS AppStore
Google Android Play Market
Blackberry Blackberry AppWorld
Windows Windows Marketplace

Je kunt een app downloaden door naar een app te bladeren in de app winkel en vervolgens op 'Download' of 'Installeer' te klikken. U dient dan uw uw accountnaam en wachtwoord in te voeren om de download te bevestigen. Na bevestiging begint de download. De app installeert zichzelf en is hierna direct klaar voor gebruik.

Wat kosten apps?

Iedere app heeft zijn eigen prijs. Soms zijn ze gratis, soms kun je ze downloaden voor een klein bedrag. Het grootste deel van de betaalde apps kost tussen de €0.79 en €7,99. Er zijn ook apps die in een betaalde en gratis variant komen. De gratis versie, vaak aangeduid met 'Lite' of 'Free', bevat dan reclame of minder functionaliteit dan de betaalde versie.

Hoeveel apps zijn er?

Dit verschilt per app winkel. 

App winkel Aantal Apps
AppStore +- 1.350.000
Google Play +- 1.300.000
Blackberry AppWorld +- 230.000
Windows Marketplace +- 300.000

Misschien ziet u het probleem; het zijn er ontzettend veel! Hoe vind u nu de app die nodig hebt voor uw taak? Bestaat een dergelijke app wel? Isereenappvoor.nl bied u de oplossing!.

Blok: Ad block end of article
Google AdSense autorelaxed